Kdo je Zobni Škrat Svetlin?

Zobni škrat Svetlin Sijajni je ambasador ustne preventive, je poln modrosti in znanj o ustnem zdravju. Te modrosti in znanja otrokom, staršem in drugim vzgojiteljem pripoveduje/prikazuje ter vzpodbuja na enostaven in sproščen način v poučnih avdio-video zgodbah. Vsebina temelji na ozaveščanju in izobraževanju, kako s preventivnimi pristopi skrbite za ustno zdravje in s tem pomembno vplivate na splošno zdravje. 

Svetlin tako otroke in starše nauči:

  • Kako pravilno umivati zobke, da ostanejo zdravi;
  • katere pripomočke uporabiti, da bojo zobki temeljito očiščeni;
  • kako dihati pravilno, da se bo otrokov obrazek razvil skladno in da bodo zobki izrastli na pravo mesto; 
  • kako poteka prvi obisk pri zobozdravniku in ustnemu higieniku, da je to sproščena izkušnja, ki odpira pot k sodelovanju brez strahu in bolečin;
  • kdo sploh je ustni higienik in kako pomemben je za ohranjanje ustnega zdravja;
  • od kod izvira čarobni zobni prah.

Svetlin Sijajni - Tvoj zobni Škrat          

Svetlin Sijajni - Tvoj zobni škrat

Zakaj je zobni škrat Svetlin najboljši prijatelj otrok IN staršev?

Res je, da otrokom zobki običajno začno izpadati okrog 6 leta starosti in da bi sprva pomislili da je nakup primeren šele takrat, vendar je projekt  Ustnega wellnessa Vesel, Svetlin Sijajni – tvoj Zobni škrat več kot le »škatlica«. V avdio-video zgodbicah je na topel in prijazen način razloženo in prikazano bistvo ustne higiene, prijazen in pravilen pristop do nege zobkov, prav tako pa zgodbice odgovorijo na veliko vprašanj, tako staršev kot otrok.

Zobni škrat Svetlin je vaš pomočnik, ki je lahko vsak trenutek z vami in pomaga vam in vašim otrokom. Omogočite vašemu otroku sproščen pristop k ustnemu zdravju v čarobnem svetu pravljičnih bitij.

Nazaj na spletni dnevnik