Spoznajte ustvarjalko Zobnega škrata Svetlina

Simona Knific Vesel je mama dvema otrokoma, ženska, žena in raziskovalka Življenja. V osrčju Ljubljane deluje kot uveljavljena ustna higieničarka že skoraj 20 let, je soustanoviteljica Ustnega Wellnessa Vesel, ki s celostnim pristopom do ustnega zdravja oskrbuje obiskovalce že več kot 30 let in je ustanoviteljica podjetja Zobni škrat. 

Simona Knific Vesel    Simona Knific Vesel

V tem obdobju je pridobila veliko znanj in izkušenj pri delu z ljudmi, pristopov za odpravljanje njihovih težav na podlagi mnogih strokovnih izobraževanj in študija o celostnem zdravju otrok in odraslih, ter pomembnih lastnih starševskih izkušenj. V zadnjem desetletju pa prepoznava vedno bolj zapletene razmere tako v javnem zobozdravstvu, kot tudi v splošnem zdravstvu, ki pa so v zadnjih nekaj letih postale povsem nevzdržne. Vedno znova ugotavlja, kako pomembne so zobozdravstvena prosvetljenost, ustrezna vzpodbuda kot tudi vzgoja. Projekt Svetlin – tvoj zobni škrat zaobjema vse omenjeno in se pogumno sooča z najpomembnejšo in hkrati zahtevno in občutljivo temo medicine – s primarno preventivo.

Simona Knific Vesel .   Zobni %u0161krat Svetlin Sijajni

"Moja osnovna ideja, ki je nastala že pred mnogimi leti, je bila napisati vodnik oz. priročnik za starše, s pomočjo katerega bi ustno zdravje razumeli širše in celoviteje, saj je pomembno, da se starša, nosečnica in otrokov oče, zavedata  pomena  lastnega ustnega zdravja. To vpliva na njuno počutje in dokazano tudi na plodnost, nosečnost in potek poroda. V nadaljevanju prosvetljenosti in vzgojenosti je bistveno razumevanje otrokovega razvoja ustne votline in obraznega dela glave ter skrbi za ustno zdravje. To sta temeljna stebra, ki predstavljata pogoj za celovitost otrokovega  zdravega razvoja." pojasnjuje ustna higieničarka in ustvarjalka Simona.

 

Nazaj na spletni dnevnik