EDISTVENI SPLETNI PROGRAM

ZDRAVI IN SIJOČI ZOBKI V RAVNI VRSTI

Celostna podpora staršev otrok mlajših od šest let, ki si želijo, da bi se njihovi otroci razvili v samozavestne in nasmejane najstnike.

Ustvarili smo program, s katerim v manj kot 8ih urah s strokovno podporo odkriješ vse skrivnosti in trike za najlepši samozavesten nasmeh tvojega otroka. Naj skrb za zobke postane lahkotnejša in otrokom v veselje.

S skrbno izdelanim strokovnim programom ustvarjamo edinstveno izkušnjo za lepo postavljene in zdrave zobke.

S pomočjo otroškega prijatelja, iskrivega zobnega škrata Svetlina Sijajnega, program omogoča staršem preprost in učinkovit pristop k poučevanju o pravilni zobni negi.

Skupaj postavljamo trdne temelje za zdrave, lepo izrasle zobke in dobre izkušnje v zobni ordinaciji za brezskrben, sproščen in skladen otroški nasmeh.

Želimo si, da vašemu otroku zagotovimo zdravje s pomočjo preventive. Z našo pomočjo se boste izognili nepotrebnemu in bolečemu zdravljenju.

Ta program je namenjen Tebi, draga mamica in Tebi, dragi očka.

Ustvarjen je torej za starše, ki skrb za zobke svojih malčkov ne jemljejo kot nekaj samoumevnega ali pa nekaj, kar lahko počaka. Obdobje do šestega leta starosti je namreč ključno, da otroku na ustrezen način pokažemo, da je skrb za zobke lahko tudi zabavna.

Program je oblikovan tako, da staršem olajša proces učenja in nudi bistveno podporo tudi za zabavno umivanje zobkov doma. Na zelo enostaven način so podane vsebine, ki so ključne za lepo izrasle zobke in razumevanje o možnih poškodbah in nepravilnemu razvoju. Želimo si, da skrb za zobke postane sproščen del vsakodnevne družinske rutine, ki bo poskrbela za sproščene nasmehe.

Razumemo, da se starši v obdobju do 6 let soočajo z različnimi izzivi ustne nege.

  •  V tem obdobju se otroci upirajo umivanju zobkov, zobki se lahko že tudi “pokvarijo”, otroci se bojijo zobozdravnika ali ustnega higienika, zobki lahko izraščajo vsak po svoje in so daleč od tega, da bi bili v ravni vrsti.

 

  • Mnogi starši se v tem obdobju že srečajo s konkretnimi boleznimi, ki so posledica prepozno odpravljenih vzrokov, za katere morda niti niso vedeli.

 

  • Vemo, da si želite, da bi otrokom izraščali zdravi zobki in se postavili v kar se da ravno vrsto, saj se zavedate, da postavitev zobkov vpliva na samozavest vašega otroka. Tudi mi si želimo za vašega otroka prav to – zato pa vas želimo opremiti z informacijami, ki danes v večini primerov do staršev ne pridejo pravočasno.

Imamo edinstveno rešitev!

Sledili smo potrebam staršev, zavedali smo se časovne omejenosti in za vas pripravili program: ‘Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti’, ki ga lahko spremljate iz udobja svojega doma. V spletnem programu vas čaka 9 skrbno izbranih webinarjev in 6 video zgodb Zobnega škrata Svetlina. Poleg tega smo poskrbeli tudi za posebno presenečenje za vašega otroka!

S programom razbijamo stereotipe o zobozdravnikih ter ustnih higienikih in izobražujemo vas in vaše otroke na sproščen in zabaven način. 

svetlin_moj_zobni_škrat

Skozi zgodbe, ki jih predstavljamo s pomočjo junaka vašega otroka, Zobnega škrata Svetlina, ustvarjamo pozitiven odnos in vzpodbujamo skrb za zobke, odpravljamo strahove, hkrati pa starše v pravem času seznanimo z najpomembnejšimi dejstvi, da se bo obraz vašega malčka razvijal skladno od vsega začetka pa vse do samozavestnega otroka z zdravimi, lepo postavljenimi stalnimi zobmi. S programom boste na lahkoten in privlačen način pospremili otroka v samozavestnega odraslega, ki zaupa v svoje sposobnosti.

S tem staršem ne le olajšamo procesa vzpostavljanja zdravih navad pri otrocih, ampak tudi ustvarjamo okolje, kjer je skrb za zobke nekaj, kar otroci z veseljem vsakodnevno izvajajo. Zanimive, zabavne informacije ter inovativni dodatki vašega malčka vabijo v radovedno raziskovanje in sodelovanje, ustvarjajo trajno osnovo skrbi za izraščajoče zobke.

Se vam morda zdi, da ta program ni za vas?

Razumemo, da ste zelo predani skrbi za svoje otroke. Naš program ne bo nadomestil vaše vsakodnevne skrbi za otrokove zobke; vas bo pa pri izzivih usmeril in vam jih olajšal. V programu vam ponujamo različne oblike podpore: od informacij, namenjenih zgolj staršem, do video zgodbic, ki otroke sprostijo in olajšajo nego izraščajočih zobkov. Edinstveni dodatki pa vašega malčka vabijo v radovedno raziskovanje in sodelovanje.

Raziskave kažejo, da so dobro vzpostavljene navade zobne nege in zavedanje staršev ključnega pomena. Pravočasno odpravljanje bistvenih razvad, ki vplivajo na razvoj čeljusti in izrast zob, je temelj celostnega zdravja otroka. Pravilna skrb za zobke lahko prepreči mnoge težave in ustvari trajno podlago za zdrav in sproščen nasmeh.

Spletni program je zasnovan tako, da usmerja starše, ki pomagajo otroku razviti pozitiven odnos do nege zobkov. To ima dolgoročne koristi za njihovo zdravje in dobro počutje, česar se otrok še ne more zavedati, in je zato toliko bolj pomembno, da to odgovornost zanj v tem obdobju prevzamejo starši.

Zavedamo se, da se otroci postopoma učijo samostojnosti, kar naš program podpira tako, da ta proces naredi bolj zanimiv in privlačen. Zato v programu sodeluje tudi iskrivi otroški junak Zobni škrat Svetlin, ki otrokom hitro zleze pod kožo, in zdi se, da umivanje zobkov še nikoli ni bilo tako enostavno in učinkovito.

svetlin_moj_zobni_škrat (2)

Program Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti je sestavljen iz devetih predposnetih modulov, ki niso daljši od 45 minut. Ti moduli so namenjeni vam, staršem.

Poleg tega pa smo za otroke pripravili čisto posebne video zgodbice, v katerih nastopa škrat Svetlin, ki igrivo, pa vendarle učinkovito nagovarja otroke.

01

Kako se izogniti težavam pri razvoju otrok?

V tem modulu se na enostaven način seznanimo z naravnimi procesi razvoja otrokovih zobkov in drugih delov telesa, ki jih pogosto ne povezujemo z razvojem in izraščanjem zobkov. Ti procesi se začnejo že veliko prej, preden zobki pokukajo na dan. Spoznamo škodljive navade in razvade, ki bi jih bilo veliko manj, če bi starši vedeli, da slabo vplivajo na razvoj čeljusti, izrast zobkov in nenazadnje na razvoj otrokove glave.

02

Vse, kar moramo vedeti o izraščanju mlečnih zobkov

Ta modul prinaša celosten pogled na izraščanje mlečnih zobkov, ki se ne zgodi čez noč in s seboj lahko prinese mnoge neprespane noči. Obstaja kar nekaj načinov, da si to obdobje olajšamo, sploh če razumemo dinamiko izraščanja mlečnih zobkov in znamo poskrbeti za njihovo zaščito.

03

Izognimo se najpogostejšim težavam pri negi mlečnih zobkov

Negi mlečnih zobkov se posveča premalo pozornosti, kar prinese kar nekaj neželenih posledic, ki pa se jim je mogoče izogniti, če poznamo ustrezne postopke in pripomočke.

04

Naučimo se pravilno skrbeti za mlečne zobke!

Umivanje mlečnih zobkov je sicer lahko zabavno, a pomembno se je zavedati pravilne rabe pripomočkov in ustreznega načina umivanja. V tem modulu tudi izvemo, kako lahko skupno umivanje zobkov postane pomemben družinski obred, ki si ga otrok zapomni za celo življenje.

05

Miti in resnice o vplivu hrane na zdravje zobkov

V tem modulu izvemo, da je za zobke najbolj primerna tista hrana, ki je zaščitna. To pomeni, da vsebuje dovolj beljakovin, maščob, vitaminov in mineralov, z veliko svežega sezonskega sadja in surove zelenjave, kar je vse potrebno krepko gristi in prežvečiti. Poleg tega pa še opomnimo, da smo starši najboljši zgled pri otrokovi prehrani in da je naša odgovornost, da podporne navade prenesemo na njih.

06

Prvi obisk v zobni ordinaciji je lahko čaroben

Mnogi mislijo, da je prvi obisk v zobni ordinaciji za otroka praviloma stresen in težaven, a če se nanj pripravimo, je lahko v resnici lepo doživetje, ki vpliva na vse nadaljnje obiske. Škrat Svetlin tu odigra zelo pomembno vlogo, saj otroka lahko začara, da bo svoj prvi obisk v ordinaciji z veseljem in nestrpno pričakoval.

07

Kaj pa, ko gre kaj narobe?

Glede na to, da ni redkost, da se mlečni zobki in stalni zobje tudi poškodujejo, se v tem modulu opremimo s pomenom pravočasnega ukrepanja, kot tudi preventivnega delovanja, da do poškodb pride redkeje ali pa sploh ne.

08

Starši smo svojim otrokom največji zgled

Skrb za zobke se začne v varnem in ljubečem domačem okolju. Ko so starši podprti z znanjem in razumevanjem pomena tega vsakodnevnega opravila, temu sledi tudi otrok. V tem modulu spodbudimo starše k zavestnemu pristopu tudi k skrbi za svoje zobe, kar lahko vpletemo v družinski ritual, ki si ga otrok zapomni za celo življenje.

09

Kaj lahko starši naredimo zase?

V tem modulu spoznamo vpliv Hg živosrebrnih amalgamskih plomb na naše življenje, s poudarkom na nosečnicah in doječih mamicah. Natančno vam predstavimo varen način odstranjevanja plomb po SMART protokolu, Mednarodne akademije IAOMT. Predstavljene bodo pogoste “bolezenske” spremembe pri otrocih, kot so: motena mineralizacija (bele lise na zobkih), obsežna zobna gniloba, mrtvi mlečni zobki, spregledane motnje dihanja, in pomemben vpliv sodelovanja med zobozdravnikom in ustnim higienikom na dolgoročno ustno in splošno zdravje.

Z vami bosta Simona Knific Vesel, registrirana ustna higieničarka, in uveljavljen zobozdravnik, dr. Gregor Vesel.

Kaj so o delu z nami povedali tisti, ki nas že poznajo?

Darila za otroke!

V sklopu programa vam podarjamo tudi veliko uporabnih, didaktičnih vsebin za vaše malčke.

V okviru projekta Svetlin Sijajni – moj Zobni škrat smo pripravili kar 6 prijaznih avtorskih video zgodb.

V Svetlinovih zgodbah odlične higiene, se na zabaven in pristen način, skupaj z vašimi otroki poučite o pomenu ustne negepravilnih navadah, da bodo zobki postavljeni v ravni vrsti, obisku v zobni ordinaciji, o pravilnem dihanju, čarobnem prahu v zobnih zvezdicah in še mnogo drugega …

S Svetlinom in njegovimi prijatelji bomo skupaj poskrbeli, da bo skrb za ustno zdravje postala prijetna vsakodnevna rutina, ki jo bodo vaši malčki sprejeli z navdušenjem.

Poleg video zgodb smo vključili tudi posebne dodatke za otroke, kot so koledarček “Sijajna pot do čistih zobkov”, Svetlinova pobarvanka in Diploma Zobnega škrata Svetlina za čiste zobke.

Ti materiali so zasnovani za spodbujanje in motivacijo otrok pri skrbi za ustno higieno ter za priznanje njihovih dosežkov v procesu učenja in vzdrževanja zdravih navad.

Zdravje naših otrok je neprecenljivo.

Zato smo zasnovali program, ki ga ne moremo meriti v evrih, temveč v nasmehih, zdravju in sreči vaših otrok. Investicija v zdravje otroka prinaša neprecenljive obrestizdrave nasmehe, brezskrbno otroštvo in temelje za doživljenjsko zdravje. V ceno programa je vključeno: 

Devet skrbno izbranih webinarjev

Te vodene seje so namenjene staršem in pokrivajo ključna področja preventive, kot so ustna higiena, razvoj zob, prehrana, dihanje in obvladovanje zobnih težav ter razvoj čeljusti. Predstavila vam bom znanstveno podprte informacije, praktične nasvete in priporočila, ki jih lahko takoj uporabite za izboljšanje zdravja zob vašega otroka.

Video zgodbice Zobnega škrata Svetlina

Šest čarobnih zgodb, ki so zabavne in interaktivne, so zasnovane tako za otroke kot za starše. Skozi Svetlinove dogodivšine, bodo otroci na igriv način naučeni o pomenu ustne higiene, pravilnem umivanju zob, dihanju, zdravi prehrani in kako sproščeno do obiska pri zobozdravniku.

Interaktivne vsebine za otroke

Vključujejo koledarček “Sijajna pot do čistih zobkov”, Svetlinovo pobarvanko in Diplomo Zobnega škrata Svetlina. Ta orodja ne samo da spodbujajo otroke pri skrbi za ustno higieno, ampak tudi priznavajo in nagradijo njihove dosežke. So odličen način za vzpostavitev zdravih navad skozi igro in zabavo.

Cena: 557 € (z DDV)

Za enkratno investicijo dobite dostop do obsežnega znanja in orodij, ki bodo vašemu otroku zagotovili najboljši začetek za doživljenjsko ustno zdravje.

Ekskluzivni dostop do programa

Program je tik pred tem, da ugleda luč sveta, in ga v tem trenutku žal še ne morete kupiti. Lahko pa se vpišete na našo čakalno listo in si tako zagotovite, da boste med prvimi izvedeli, ko bo možno odkleniti dostop do programa. Vsem, ki se vpišete na čakalno listo, podarimo priročnik, poln nasvetov in trikov za nego mlečnih zobkov.

Pogosto postavljena vprašanja

Program “Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti” staršem omogoča, da z igro in video zgodbami Zobnega škrata Svetlina učinkovito poučujejo otroke o pravilni zobni negi, kar postavlja trdne temelje za zdrave in lepo izrasle zobke ter dobre izkušnje v zobni ordinaciji. To prispeva k razvoju sproščenega in samozavestnega nasmeha otroka.

Webinarji: Devet skrbno izbranih webinarjev, namenjenih staršem, ki pokrivajo različna področja preventive: ustno higieno, razvoj zob, prehrano, dihanje in obvladovanje zobnih težav ter razvoja čeljusti. Webinarji so zasnovani tako, da staršem nudijo strokovne informacije, praktične nasvete in priporočila za vsakodnevno uporabo.

Zgodbice Zobnega škrata Svetlina: Šest video zgodb, ki so namenjene tako otrokom kot staršem. Zgodbice na zabaven in interaktiven način otroke učijo o pomenu ustne higiene, pravilnem umivanju zob, pravilnem dihanju, zdravi prehrani in sproščenem odnosu do obiskov pri zobozdravniku in ustnemu higieniku. 

Video zgodbice Zobnega škrata Svetlina na igriv in privlačen način nagovarjajo otroke ter spodbujajo skrb za zobke, odpravljajo strahove in seznanjajo starše s pomembnimi dejstvi za skladen razvoj otrokovega obraza. Zgodbice ustvarjajo pozitiven odnos do ustne higiene in pomagajo vzpostaviti zdrave navade.

Program “Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti” je za vedno vaš. Vseh devet skrbno izbranih webinarjev lahko spremljate v svojem tempu preko spletnega dostopa v učilnici.

Da, Svetlinove zgodbice so zasnovane tako, da so primerne in varne za samostojen ogled otroka, spodbujajo učenje skozi zabavo ter pomirjajo.

 

Le dovolj zgodnja prepoznava in pravočasno odpravljanje vzrokov za nepravilnosti v razvoju in postavitvi zobkov je ključnega pomena za splošno zdravje otroka. Preprečuje težave, kot so nepravilni ugriz, težave pri žvečenju in govoru, ter vpliva na pravilno rast in razvoj čeljusti. To lahko izboljša tudi otrokovo samozavest in zmanjša potrebo po obsežnejših ortodontskih posegih kasneje v življenju.

Strah pred zobozdravnikom je zelo pogost med otroki, kar je lahko izziv tako za starše kot za otroka. Ena izmed zgodbic Zobnega škrata Svetlina je posebej zasnovana za obravnavo tega strahu, saj na igriv in poučen način pomaga otrokom razumeti pomen in potek obiska pri zobozdravniku ter ustnemu higieniku; s tem zmanjša njihovo zmedenost, strah in napetost. S tem pristopom spodbujamo pozitiven odnos do ustne higiene, zobozdravstvenega osebja, obiskov zobne ordinacije, zobozdravstvenih pregledov in drugih posegov.

Poleg video zgodb smo vključili tudi posebne dodatke za otroke, kot so koledarček “Sijajna pot do čistih zobkov”, Svetlinova pobarvanka in Diploma Zobnega škrata Svetlina za čiste zobke. Ti materiali so zasnovani za spodbujanje in motivacijo otrok pri skrbi za ustno higieno ter za priznanje njihovih dosežkov v procesu učenja in vzdrževanja zdravih navad.

Program “Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti” obsega devet predposnetih modulov, pri čemer noben modul ni daljši od 45 minut. Tako vam omogoča prilagodljivost in učinkovito učenje v kratkem času.