V manj kot 8ih urah s strokovno podporo odkrij vse skrivnosti in trike za najlepši samozavesten nasmeh tvojega otroka. Naj ti skrb za zobke postane lahkotnejša in otrokom v veselje.

ZDRAVI IN SIJOČI ZOBKI

3-mesečni spletni program celostne podpore staršev otrok mlajših od šest let, ki si želijo, da bi se njihovi otroci razvili v samozavestne in nasmejane najstnike

Zagotavljamo zdrave in sijoče nasmehe vaših malčkov!

S skrbno izdelanim strokovnim programom ustvarjamo edinstveno izkušnjo za lepo postavljene in zdrave zobke.

S pomočjo otroškega prijatelja, iskrivega zobnega škrata Svetlina Sijajnega, program omogoča staršem preprost in učinkovit pristop k poučevanju o pravilni zobni negi.

Skupaj postavljamo trdne temelje za zdrave, lepo izrasle zobke in dobre izkušnje v zobni ordinaciji za brezskrben, sproščen in skladen otroški nasmeh.

Ta program je namenjen Tebi, draga mamica in Tebi dragi oči.

Ustvarjen je torej za starše, ki skrb za zobke svojih malčkov ne jemljejo kot nekaj samoumevnega ali pa nekaj, kar lahko počaka. Obdobje do šestega leta starosti je namreč ključno, da otroku na ustrezen način pokažemo, da je skrb za zobke lahko tudi zabavna.

Program je oblikovan tako, da staršem olajša proces učenja in nudi bistveno podporo tudi za zabavno umivanje zobkov doma. Na zelo enostaven način so podane vsebine, ki so ključne za lepo izrasle zobke in razumevanje o možnih poškodbah in nepravilnemu razvoju. Želimo si, da skrb za zobke postane sproščen del vsakodnevne družinske rutine, ki bo poskrbela za sproščene nasmehe.

Razumemo, da se starši v obdobju do 6 let soočajo z različnimi izzivi ustne nege.

➡︎ V tem obdobju se otroci upirajo umivanju zobkov, zobki se lahko že tudi “pokvarijo”, otroci se bojijo zobozdravnika ali ustnega higienika, zobki lahko izraščajo vsak po svoje in daleč od tega, da bi bili v ravni vrsti.

 

➡︎ Mnogi starši se v tem obdobju že srečajo s konkretnimi boleznimi, ki so posledica prepozno odpravljenih vzrokov, za katere morda niti niso vedeli.

 

➡︎ Vemo, da si želite, da bi otrokom izraščali zdravi zobki in se postavili v kar se da ravno vrsto, saj se zavedate, da postavitev zobkov vpliva na samozavest vašega otroka. Tudi mi si želimo za vašega otroka prav to – zato pa vas želimo opremiti z informacijami, ki danes v večini primerov do staršev ne pridejo pravočasno.

Razumemo, da se starši v obdobju do 6 let soočajo z različnimi izzivi ustne nege.

Sledili smo potrebam staršev, zavedali smo se časovne omejenosti in za vas pripravili program: ‘Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti’, ki ga lahko spremljate iz udobja svojega doma.

svetlin

Z njim ne le razbijamo stereotipe o zobozdravnikih in ustnih higienikih, ampak tudi izobražujemo vas in vaše otroke na sproščen in zabaven način. Skozi zgodbe, ki jih predstavljamo s pomočjo junaka vašega otroka, Zobnega škrata Svetlina, ustvarjamo pozitiven odnos in vzpodbujamo skrb za zobke, odpravljamo strahove, hkrati pa starše v pravem času seznanimo z najpomembnejšimi dejstvi, da se bo obraz vašega malčka razvijal skladno od vsega začetka pa vse do samozavestnega otroka z zdravimi, lepo postavljenimi stalnimi zobmi. S programom boste na lahkoten in privlačen način pospremili otroka v samozavestnega odraslega, ki zaupa v svoje sposobnosti.

S tem ne le olajšamo staršem proces vzpostavljanja zdravih navad pri otrocih, ampak tudi ustvarjamo okolje, kjer je skrb za zobke nekaj, kar otroci z veseljem vsakodnevno izvajajo. Zanimive in zabavne informacije, ki jih vključujemo, dodatno spodbujajo radovednost malčkov in ustvarjajo trajno osnovo skrbi za njihove zobe.

S tem ne le olajšamo staršem proces vzpostavljanja zdravih navad pri otrocih, ampak tudi ustvarjamo okolje, kjer je skrb za zobke nekaj, kar otroci z veseljem vsakodnevno izvajajo. Zanimive in zabavne informacije, ki jih vključujemo, dodatno spodbujajo radovednost malčkov in ustvarjajo trajno osnovo skrbi za njihove zobe.

"Res dobim vse to?" ⬇︎

➡︎ Spletni program je zasnovan iz devetih zelo skrbno izbranih webinarjev, ki jih lahko pogledate v svojem tempu.

➡︎ V tej skupini bo Simona vsak mesec ob vnaprej dogovorjenem terminu odgovorila na vaša morebitna vprašanja, tako da ni bojazni, da bi kakšno vprašanje ostalo neodgovorjeno.

➡︎ Do webinarjev dostopate v spletni učilnici, do pogovorov in dodatnih informacij pa v ekskluzivni zaprti Facebook skupini, ki je na voljo samo vsem vključenim v program.

➡︎ V Facebook skupini se družimo 90 dni, kar je tudi obdobje, za katero ocenjujemo, da ponuja dovolj časa za ogled in ponotranjenje vsebin.

Se vam morda zdi, da ta program ni za vas?

Razumemo, da ste zelo predani skrbi za svoje otroke. Naš program ne bo nadomestil vaše vsakodnevne skrbi za otrokove zobke, vas bo pa pri skrbi usmeril in vam jo olajšal. Skozi program vam ponujamo različne oblike podpore: od informacij, namenjenih zgolj staršem, do video zgodbic, ki še posebej sprostijo in olajšajo otrokovo skrb za zobke.

Raziskave kažejo, da so dobro vzpostavljene navade zobne nege in zavedanje staršev o pravočasnem odpravljanju bistvenih razvad, ki vplivajo na razvoj čeljusti in izrast zob, temelj ki vpliva na celostno zdravje otroka. 

Pravilna skrb za zobke lahko prepreči mnoge težave in ustvari trajno podlago za zdrav in sproščen nasmeh.

Spletni program je zasnovan tako, da usmerja starše, ki pomagajo otroku razviti pozitiven odnos do nege zobkov, kar ima dolgoročne koristi za njihovo zdravje in dobro počutje, česar se otrok še ne more zavedati in je zato toliko bolj pomembno, da to odgovornost zanj v tem obdobju prevzamejo starši.

Zavedamo se, da se otroci postopoma učijo samostojnosti, kar naš program podpira tako, da ta proces naredi bolj zanimiv in privlačen. Zato v programu sodeluje tudi iskrivi otroški junak Zobni škrat Svetlin, ki otrokom hitro zleze pod kožo, in zdi se, da umivanje zobkov še nikoli ni bilo tako enostavno in učinkovito.

Kaj so o delu z nami povedali tisti, ki nas že poznajo?

Program Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti je sestavljen iz devetih predposnetih modulov, ki niso daljši od 45 minut. Ti moduli so namenjeni vam, staršem. Poleg tega pa smo za otroke pripravili čisto posebne video zgodbice, v katerih nastopa škrat Svetlin, ki igrivo, pa vendarle učinkovito nagovarja otroke.

V tem modulu se na enostaven način seznanimo z naravnimi procesi razvoja otrokovih zobkov in drugih delov telesa, ki jih pogosto ne povezujemo z razvojem in izraščanjem zobkov. Ti procesi se začnejo že veliko prej, preden zobki pokukajo na dan. Spoznamo škodljive navade in razvade, ki bi jih bilo veliko manj, če bi starši vedeli, da slabo vplivajo na razvoj čeljusti, izrast zobkov in nenazadnje na razvoj otrokove glave.

Negi mlečnih zobkov se posveča premalo pozornosti, kar prinese kar nekaj neželenih posledic, ki pa se jim je mogoče izogniti, če poznamo ustrezne postopke in pripomočke.

V tem modulu izvemo, da je za zobke najbolj primerna tista hrana, ki je zaščitna, kar pomeni, da vsebuje dovolj beljakovin, maščob, vitaminov in mineralov z veliko svežega sezonskega sadja in surove zelenjave, kar je vse potrebno krepko gristi in prežvečiti. Poleg tega pa še opomnimo, da smo starši najboljši zgled pri otrokovi prehrani in da je naša odgovornost, da podporne navade prenesemo na njih.

Glede na to, da ni redkost, da se mlečni zobki in stalni zobje tudi poškodujejo, se v tem modulu opremimo s pomenom pravočasnega ukrepanja, kot tudi preventivnega delovanja, da do poškodb pride redkeje ali pa sploh ne.

Ta modul prinaša celosten pogled na izraščanje mlečnih zobkov, ki se ne zgodi čez noč in s seboj lahko prinese mnoge neprespane noči. Obstaja kar nekaj načinov, da si to obdobje olajšamo, sploh če razumemo dinamiko izraščanja mlečnih zobkov in znamo poskrbeti za njihovo zaščito.

Umivanje mlečnih zobkov je sicer lahko zabavno, a pomembno se je zavedati pravilne rabe pripomočkov in ustreznega načina umivanja. V tem modulu tudi izvemo, kako lahko skupno umivanje zobkov postane pomemben družinski obred, ki si ga otrok zapomni za celo življenje.

Mnogi mislijo, da je prvi obisk v zobni ordinaciji za otroka praviloma stresen in težaven, a če se nanj pripravimo, je lahko v resnici lepo doživetje, ki vpliva na vse nadaljnje obiske. Škrat Svetlin tu odigra zelo pomembno vlogo, saj otroka lahko začara, da bo svoj prvi obisk v ordinaciji z veseljem in nestrpno pričakoval.

Skrb za zobke se začne v varnem in ljubečem domačem okolju. Ko so starši podprti z znanjem in razumevanjem pomena tega vsakodnevnega opravila, temu sledi tudi otrok. V tem modulu spodbudimo starše k zavestnemu pristopu tudi k skrbi za svoje zobe, kar lahko vpletemo v družinski ritual, ki si ga otrok zapomni za celo življenje.

V tem modulu si pogledamo, kako pomembno je, da spoznamo vpliv amalganskih plomb na naše življenje in da obstaja način, da se jih odstrani varno, le da je to prepogosto zamolčana informacija.

Zakaj vas prav jaz, Simona Knific Vesel, skupaj s škratom Svetlinom, lahko vodim na poti do zdravih zobkov v ravni vrsti?

simona_knific_vesel_1

Življenje raziskujem na vse možne načine in si ga res težko predstavljam brez moje močne ustvarjalne in raziskovalne iskre življenja ter brez zaupanja in podpore moje družine. Težko z besedami povem, kako zelo sem hvaležna, da sem lahko mama dvema krasnima otrokoma, ki sta moj vsakodnevni navdih za moje poslanstvo. Optimistično naravnanost in moč v sebi plemenitim z raziskovanjem narave, s potovanji, s pisanjem in vsakovrstnim ustvarjanjem. Neizmerno uživam v plesu, ki skozi gib vedno znova poboža moja čutenja.

S partnerjem Gregorjem, ki zvesto podpira vse moje mogoče in nemogoče ideje, sva ustanovitelja Ustnega wellnessa Vesel. V sodelovanju z našimi nepogrešljivimi asistentkami, zunanjimi sodelavci in celostnim pristopom do človeka po načelih biološkega zobozdravstva, skrbimo za naše obiskovalce že več kot 30 let.

Ukvarjam se z odkrivanjem in zdravljenjem človeka s parodontalno boleznijo, skrbim za naravno miofunkcionalno podporo pri razvoju obraznega dela glave otroka oziroma mladostnika in nenazadnje sem tudi kraniosakralna terapevtka, certificirana na področju kraniosakralne resonance. Sem večna navdušena učenka, ki se nikoli ne neha izobraževati in svojemu naboru znanj skrbno dodaja nova z namenom boljše podpore otrok in odraslih.

Moje poslanstvo je, da kot ustna higieničarka, varuhinja ustnega zdravja že skoraj 20 let širim zavedanje in znanje o ustni preventivi za celosten razvoj otroka, pri čemer močno verjamem v starševski potencial. V spletni program Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti sem skupaj z mojim malim pomočnikom škratom Svetlinom vključila vse, kar verjamem, da bi starši morali vedeti, pa doslej nikjer tako strukturirano, jasno in otrokom prijazno ni bilo zbrano na enem mestu.

Zaupam, da bo več sodelujočih staršev v preventivnem programu “Zdravi in sijoči zobki v ravni vrsti”, doprineslo v svet več nasmejanih in samozavestnih otrok. Naj bo med njimi tudi vaš otrok.

Kakšno je poslanstvo Zobnega škrata Svetlina?

Svetlin otroke in starše uči:


➡︎ pravilnega umivanja zobkov, da ostanejo zdravi
➡︎ uporabe ustreznih pripomočkov, da bojo zobki temeljito očiščeni,
➡︎ pravilnega dihanja, da se bo otrokov obrazek razvil skladno in da bodo zobki izrastli na pravo mesto,
➡︎ o (prvem) obisku pri zobozdravniku in ustnem higieniku, da je to sproščena izkušnja, ki odpira pot k sodelovanju brez strahu in bolečin
➡︎ kdo sploh je ustni higienik in kako pomemben je za ohranjanje ustnega zdravja
➡︎ od kod izvira čarobni zobni prah?

svetlin_1

Pogosto postavljena vprašanja

© 2024 Vse pravice pridržane.