Dobrodošli v čarobnem svetu

ZOBNEGA ŠKRATA SVETLINA SIJAJNEGA

vašega vodiča skozi pustolovščine čistih in sijočih zobkov!

Kot starši si vsi želimo le najboljše za naše malčke. Želimo jim zdrav nasmeh, ki bo sijal vse od prvih mlečnih zobkov pa do sijočih zob v odrasli dobi. A pot do tja je polna izzivov: od prvega obiska pri zobozdravniku, do učenja pravilne ustne higiene, spremljanja razvoja čeljusti in opazovanja izraščajočih zobkov, ki so včasih lahko vse prej kot “ravni”. Zato sem ustvarila zobnega škrata Svetlina Sijajnega, ki z ljubeznijo in razumevanjem vodi vas in vaše otroke v svet ustne higiene vse do dragocenega ustnega zdravja.

Slikanica “Pustolovščine zobnega škrata Svetlina” in zgodbe v njej vas in vaše otroke na igriv in izobraževalen način popeljejo skozi pravilno nego mlečnih zobkov. Ta namreč pomembno vpliva na postavitev stalnih zob in skladen razvoj obraza, ki vodi v samozavesten nasmeh vašega otroka.

V čarobnem gozdu, kjer se dan prepleta z nočjo in kjer zvezde šepetajo skrivnostne zgodbe, živi Svetlin Sijajni, varuh mlečnih zobkov in zdravega nasmeha. Svetlin skupaj z gozdnimi prijatelji na poučen, a hkrati zabaven način raziskuje svet ustne higiene, pravilnega dihanja in pomen zdravih prehranjevalnih navad za ohranjanje čistih in sijočih zob.

Naša slikanica “Pustolovščine zobnega škrata Svetlina: Skrivnosti čistih in sijočih zobkov” vas bo popeljala skozi različne kratke zgodbice, ki prepletajo domišljijo, znanje in modrosti. Skozi te zgodbe se bodo otroci (in tudi vi, starši) učili o pomenu ustne higiene, pravilnem dihanju in skrbi za zdravje zob ter dlesni.

Odkrijte skrivnosti čistih in sijočih zobkov

Zobni škrat Svetlin Sijajni se predstavi

Svetlin postane skrbnik zobnih zakladov, ki otroke uči pomembnosti ohranjanja zdravih mlečnih zob.

Svetlinovo sijajno srce

Svetlin z gozdnimi prijatelji deli modrosti o tem, kako jezik in srce sodelujeta in skupaj skrbita za naše zdravje ter kako pravilno dihanje skozi nos narekuje jeziku, da lepo oblikuje zgornjo čeljust za izrast zobkov v lepo, ravno vrsto.

Svetlin opazuje prvi obisk v zobni ordinaciji

Prva izkušnja z zobozdravnikom skozi oči majhnega Brina, ki z raziskovanjem sveta ustne higiene premaga strah in odkrije veselje do skrbi za svoje zobe.

Svetlin in čarobni zobni prah

Svetlina čaka pustolovščina, kjer odkrije skrivnost čarobnega prahu, ki zobozdravnikom pomaga pri zdravljenju zobnih težav, a hkrati spoznava, da prava čarobnost leži v preventivi.

Svetlinova delavnica odlične ustne higiene

Svetlin vabi v svojo šolo Čistozobko, kjer skupaj z gozdnimi prijatelji razkriva skrivnosti pravilnega ščetkanja in pomena redne skrbi za ustno higieno. Učilnica je res edinstvena, saj v njej izveste za vse najpomembnejše pripomočke za ustno nega vašega otroka.

Svetlinove dihalne modrosti

Pripoved o vlogi pravilnega dihanja skozi nos, ki ne le da kisik našemu telesu, ampak oblikuje tudi naše čeljusti tako, da zobki izrastejo na pravilno mesto kar vse vpliva na naš izgled in samozavest otroka.

Nagrajujemo otrokove dosežke!

Ob vsaki pustolovščini s Svetlinom Sijajnim se vaši malčki ne samo učijo pomembnosti ustne higiene, temveč tudi aktivno sodelujejo v svoji zgodbi o rasti. Da bi to izkušnjo naredili še bolj osebno in nepozabno, smo ob slikanici pripravili posebne dodatke, ki otrokom in staršem omogočajo skupno ustvarjanje spominov in učenje. Ob tem otroci prejmejo pohvale in nagrade, ki krepijo njihovo samozavest in jih spodbujajo k nadaljevanju učenja in osebni rasti.

Moji mlečni zakladi

Ta beležnik je namenjen zbiranju dragocenih spominov na izpadle mlečne zobke vašega otroka. Skupaj z otrokom vnesite datume teh pomembnih dogodkov in obujajte spomine na te prelomnice. Tako se vsak izpadli zobek spremeni v zgodbo o rasti in družinskih trenutkih.

Sijajna pot do čistih zobkov

V okviru vzgoje za samostojnost in odgovornost pri ustni higieni beležnik “Sijajna pot do mlečnih zobkov” otrokom omogoča, da v prazne prostore vrisujejo poljubne ikonice kot znak svoje zavezanosti rednemu umivanju zob in po potrebi nitkanju. Zobni škrat Svetlin “nadzira” njihova prizadevanja in jim za vztrajnostpogum in odlično sodelovanje s starši podeljuje Diplomo Zobnega škrata Svetlina Sijajnega za čiste zobke.

Sijajna pot do čistih zobkov

V okviru vzgoje za samostojnost in odgovornost pri ustni higieni beležnik “Sijajna pot do mlečnih zobkov” otrokom omogoča, da v prazne prostore vrisujejo poljubne ikonice kot znak svoje zavezanosti rednemu umivanju zob in po potrebi nitkanju. Zobni škrat Svetlin “nadzira” njihova prizadevanja in jim za vztrajnost, pogum in odlično sodelovanje s starši podeljuje Diplomo Zobnega škrata Svetlina Sijajnega za čiste zobke.

Diploma Zobnega škrata Svetlina Sijajnega za čiste zobke

Ko vaš malček zaključi s pustolovščino in se nauči vse o skrbi za čiste zobke, ga čaka priznanje za njegov trud! Diploma “Zobnega škrata Svetlina Sijajnega za čiste zobke” je simbol dosežka in spodbuda, da nadaljuje s pridobljenimi navadami skrbi za ustno higieno. 

Otrok pridobi diplomo tako, da Svetlinu pošlje risbico čarobnega gozda ali napiše sporočilo in to pošlje na priloženi naslov. Lahko pa svoje delo odda tudi v nabiralnik pred ordinacijo, kjer ga bodo zbrali Svetlinovi prijatelji. Ko Zobni škrat Svetlin prejme otrokovo pošiljko, mu v zahvalo pošlje diplomo naravnost na dom.

Zgodba o Svetlinu Sijajnem in njegovih pustolovščinah je več kot le branje; je izkušnja, ki spodbuja sodelovanje, učenje in ustvarjanje spominov.

Svetlin Sijajni je več kot le zobni škrat; je prijatelj, mentor in spremljevalec na poti do razumevanja, kako majhna dejanja ustne higiene lahko prinesejo velike spremembe za zdravje in srečo naših otrok.

V Ustnem Wellnessu Vesel se zavedamo, kako zgodnje navade ustne higiene lahko preprečijo številne težave v adolescenci in kasneje. Zato smo za vas in vaše otroke pripravili to slikanico, v kateri bodo otroci spoznali, kako zabavna in pomembna je skrb za ustno higieno.

Vabimo vas, da se nam pridružite in odkrijete skrivnosti sijočega nasmeha, ki bodo vašemu otroku pomagale zgraditi temelje za zdrav nasmeh za vse življenje.

 

V ceno slikanice smo vključili kar 3 bonuse ...

1. BONUS: "Tvoji mlečni zakladi"

Beležnik "Tvoji mlečni zakladi" je ustvarjen kot poseben prostor za shranjevanje nepozabnih spominov na izpadle mlečne zobe vašega otroka. Namenjen je vzpodbujanju staršev in otrok, da skupaj beležijo datume teh pomembnih dogodkov in tako ohranjajo spomine na ključne trenutke v otrokovem razvoju. Vsak zobek, ki izpade, postane del večje zgodbe o rasti in dragocenih družinskih trenutkih, ki jih beležnik pomaga ohraniti za vedno.

2. BONUS: "Sijajna pot do mlečnih zobkov"

V okviru vzgoje za samostojnost in odgovornost pri ustni higieni beležnik "Sijajna pot do mlečnih zobkov" otrokom omogoča, da v prazne prostore vrisujejo srčke kot znak svoje zavezanosti rednemu umivanju zob in po potrebi nitkanju. Zobni škrat Svetlin "nadzira" njihova prizadevanja in jim za vztrajnost, pogum in odlično sodelovanje s starši podeljuje Diplomo Zobnega škrata Svetlina Sijajnega za čiste zobke.

3. BONUS: "Diploma Zobnega škrata Svetlina za čiste zobke"

Da otroci prejmejo svojo diplomo, morajo Svetlinu poslati risbico čarobnega gozda ali zapisano sporočilo, ki ga lahko pošljejo na priložen naslov ali oddajo v nabiralnik pred ordinacijo, kjer se nahajajo Svetlinovi prijatelji. Ko Svetlin prejme njihovo pošiljko, jim pošlje diplomo na dom. Ta interaktivni del procesa dodatno motivira otroke k aktivnemu sodelovanju in daje dodaten poudarek pomembnosti vzdrževanja ustne higiene.

Cena slikanice v predprodaji: 29,00 € (z DDV)

Ta čudovita slikanica je na voljo tudi v angleški različici!

Z veseljem vam sporočamo, da je naša priljubljena slikanica zdaj na voljo tudi v angleški različici. Želeli smo, da je ta čudovita zgodba o Svetlinu, škratu čistih zob, dostopna tudi angleško govorečim bralcem po vsem svetu. Skupaj s slikanico so na voljo tudi vsi dodatki, ki obogatijo izkušnjo:

“A Glittering Way to Clean Teeth” – Navodila in zabavne dejavnosti za vzpostavljanje zdravih navad umivanja zob.

“My Milky treasures” – Beležnik za zbiranje spominov na izpadle mlečne zobe.

“Svetlin’s Diploma of Clean Teeth” – Diplomo za čiste zobe, ki nagradi otrokova prizadevanja pri skrbi za ustno higieno.

Upamo, da bo angleška izdaja slikanice in njenih dodatkov prinesla veselje in koristne informacije o ustni higieni še več družinam po svetu.

Pogosto postavljena vprašanja

Slikanica uporablja pustolovske zgodbe in zabavne like, kot je Svetlin Sijajni, ki otrokom na igriv način predstavijo pomembnost čiščenja zob, pravilnega ščetkanja in ustne higiene. Skozi zgodbice otroci spoznavajo, kako zdravi zobje vplivajo na njihovo splošno počutje in zdravje, kar jih motivira k redni skrbi za zobe.

Slikanica je zasnovana za otroke od 3 do 6 let, saj je ta starostna skupina najbolj občutljiva na vzpostavljanje zgodnjih navad ustne higiene.


Seveda! V slikanico so vključeni trije dodatki, ki obogatijo izkušnjo branja:

Beležnik “Tvoji mlečni zakladi” – Dnevnik za zapisovanje datumov izpadanja mlečnih zob, ki otrokom omogoča, da spremljajo svoj razvoj in skupaj s starši ohranjajo dragocene spomine.
“Sijajna pot do mlečnih zobkov” – Prostor, kjer otroci za vsakodnevno umivanje zob rišejo poljubne ikonice, kar vizualno potrjuje njihovo redno skrb za ustno higieno in krepi njihove zdrave navade.
Proces pridobivanja diplome – Otroci pošljejo risbico ali sporočilo in kot nagrado za svoje prizadevanje pri skrbi za zobe prejmejo diplomo. Ta del spodbuja kreativnost in komunikacijske veščine ter nagrajuje otrokovo vztrajnost.


Ti dodatki ne le popestrijo branje, ampak tudi spodbujajo otroke k aktivnemu sodelovanju in krepitvi dobrih navad v skrbi za ustno higieno.

Seveda! Naša slikanica “ADVENTURES OF SVETLIN THE SPARKLING TOOTH ELF: Secrets of clean and shining teeth in a straight line” je na voljo tudi v angleškem jeziku, skupaj z vsemi dodatki, kot so “Svetlin’s Diploma of Clean Teeth“, “A Glittering Way to Clean Teeth” in “My Milky Treasures“.

Želeli smo, da ta poučna in zabavna zgodba doseže čim širšo publiko, vključno z angleško govorečimi bralci po vsem svetu.

Svetlin v zgodbah pojasnjuje, kako pravilno dihanje skozi nos pravilno oblikuje zgornjo čeljust in posledično vpliva na rast zob v pravilni legi. Te lekcije pomagajo otrokom razumeti povezavo med dihanjem in zdravjem zob ter spodbujajo zavedanje o pomenu celostne skrbi za zdravje.

Starši lahko preko zgodbice o Brinovem prvem obisku pri zobozdravniku otroka postopoma pripravijo na lastno izkušnjo. Ta del slikanice pomaga razgraditi strah in nesigurnost, s prikazom obiska pri zobozdravniku kot pozitivne in neboleče izkušnje.

Otroci se lahko iz slikanice naučijo kakšen pomen ima redno čiščenje zob, učenje pravilnega ščetkanja, pomembnost zdravih prehranjevalnih navad, in kako pravilno dihanje vpliva na oralno zdravje. Otroci se tudi učijo, da so skrb za zdravje zob in dlesni, preventiva in redni zobozdravniški pregledi ključni za ohranjanje zdravega nasmeha.